Dezinsectie Sibiu

Dezinsectie Sibiu apartament

Ce inseamna dezinsectia?

Dezinsectie in Sibiu.E suficient cat se face? Pentru a raspunde la aceasta intrebare mai intai ar trebui sa stim ce inseamna serviciul de dezinsectie.

DEZINSECTIA periodica reprezinta combaterea insectelor taratoare si zburatoare care pot periclita sanatatea omului si a animalelor.Ei reprezenta vectori in transmiterea unor boli infecto-contagioase si parazitare.Se face printr-o metoda terapeutica si de prevenire .

Prin dezinsectie pot fi prevenite afectiuni ca tuberculoza, toxiinfectia alimentara, virozele, malaria, febra oftoasa, tifusul, afectiunile automate, ciuma, turolemia, variola, antraxul, pesta porcina.

In ce consta operatiunea de dezinsectie pe care firma noastra o desfasoara in Sibiu?

Operatiunea de dezinsectie se face prin stropire cu atomizoare pe benzina sau pompe de mana, atat in spatii inchise, cat si in spatii deschise.Se  insista asupra focarelor de infectie.

Aceasta operatiune de dezinsectie se mai poate efectua si cu ajutorul fumigatiilor. Sunt substante solide, in care este impregnat insecticidul amestecat cu o substanta pirogena. Prin ardere lenta se degaja gazul toxic, fum insecticid de mare eficacitate, insistandu-se asupra posibilelor focare.

Tipuri de insecte

Cele mai cunoscute insecte daunatoare intalnite in Romania , indepartate prin dezinsectie si in Sibiu, sunt   gandacii de bucatari, tantarii si mustele. Moliile de haine, moliile de covoare, plosnitele de casa, pajanjenii de casa, puricii,  viespile, furnicile negre si rosii nu au o raspindire atat de mare in zona noastra.

Ele pot transmite boli infecto-contagioase si parazitare pentru om si animale (direct sau indirect).Produc pagube material prin consumul, degradarea si poluarea produselor agroalimentare, locuintelor,  adaposturilor de animale,  etc.

Dezinsectia completeaza dezinfectia.Astfel contribuie la prevenirea si combaterea unor boli transmise de insecte si acarieni (tantari, paduchi, purici, plosnite, capuse, etc.)

Eficienta la igienizarea adaposturilor de animale, a locuintelor, magaziilor din fermele zootehnice.

Tipuri de dezinsectii

Din punct de vedere practic, o dezinsectie este de doua feluri:

  • -dezinsectie preventiva (profilactica) care are scop de a impiedica inmultirea si raspandirea daunatorilor. Ea trebuie sa aiba caracter permanent;
  • -dezinsectie curativa (terapeutica sau de combatere) in focar, urmareste distrugerea si indepartarea insectelor si atropodelor din unitatea asupra careia se actioneaza.

Din pacate oamenii apeleaza la serviciile de dezinsectie, in Sibiu ,doar atunci cand apare un focar .

Alte specii de insecte produc pagube importante plantelor cultivate  sau produselor agroalimentare depozitate, prin consumul si degradarea acestora.

Numeroase atropode sunt periculoase prin intepatura lor veninoasa. Unele artropode degaja un miros dezgustator care exercita o actiune suparatoare asupra omului.Acarienii din depozitele agroalimentare, produc afectiuni cutanate, iritatii ale mucoaselor oculare.

Materiale utilizate in operatiunea  de dezinsectie in Sibiu

Pentru dezinsectie sunt utilizate insecticide 100% eficiente din grupa III-IV, autorizate de Ministerul Sanatatii din Romania. Sunt eficace in dezinsectie pentru o vasta gama de insecte taratoare si zburatoare cu remanienta indelungata.

Se recomanda aplicarea lor in dezinsectia in scoli, magazine, industrie alimentara si nealimentara, hoteluri, spitale, locuinte si industrie.Nu sunt periculoase pentru om, animale si mediul inconjurator.

K-OTHRINE

k`otrine

Substanţe active: Deltamethrin: 2,5 g (2,5%) ~ 25 g/L
Formulare: SC – suspensie concentrată
DĂUNĂTORI VIZAŢI: Gândaci de bucătărie, purici, ploşniţe, furnici, omizi, muşte, ţânţari, viespi, culicoide (musculiţe muşcătoare)
MOD DE ACŢIUNE: Acționează prin contact și ingestie.Penetreaza extrem de rapid stratul de chitin al insectelor.Le paralizeaza sistemul nervos și le provoaca moartea.
Spectru larg și eficacitate dovedită în distrugerea sistemului imunitar al tuturor insectelor dăunătoare comune.
Are fotostabilitate mare, toxicitate extrem de scăzută pentru viețuitoarele non-vizate și este biodegradabil.

Solfac

Solfac EW 50 (Cyfluthrin 5% w/w) este un insecticid extrem de versatil.Actioneaza prin contact si ingestie, avand drept substanta activa un piretroid sintetic.

Este conditionat sub forma de macro-emulsie in dispersie apoasa, fapt ce-i confera eficacitate sporita. Este biodegradabil, nu pateaza, nu lasa urme vizibile dupa aplicare si nu este inflamabil.
Solfac EW 50 manifesta o eficacitate deosebita impotriva tuturor artropodelor, indiferent daca sunt insecte, centripede, milipede sau arahnide. Este indicat pentru combaterea lor in orice mediu, industrial, casnic sau public.

Nu are efecte negative, daca este aplicat conform indicatiilor de pe eticheta, asupra plantelor, albinelor sau a altor vietuitoare non-vizate.
In interior se insista cu precadere pe locurile unde daunatorii se ascund sau se odihnesc(crapaturi, grinzi, tocurile usilor si ferestrelor).

La exterior se pulverizeaza la baza incintelor ce se doresc a fi protejate, pe peretii exteriori, dar si pe vegetatia existenta pe o raza de 20-50m.
Solfac EW 50 are o remanenta de 6 pana la 8 saptamani, in functie de tipul suprafetei pe care se aplica si de curatenia acesteia.

Daunatori vizaticapuse, plosnite, purici, furnici, omizi, daunatori specifici fermelor de animale si pasari, gandaci
Mod de aplicare: Se recomanda o doza de 40-60 ml de produs diluat in 5 litri de apa. Norma de consum este de 5 litri solutie de lucru/100mp.

Max Force Gel

In orice anotimp ne-am afla, va puteti trezi cu musafirii cei mai neplacuti: gandacii. Un lucru cunoscut este faptul ca focarele de inmultire sunt baia si bucataria.

Ii puteti inlatura intr-un mod rapid si eficient cu ajutorul gelului insecticid MaxForce IC gel.E o momeala insecticida conditionata sub forma unui gel de culoare alba.Are drept substanta activa imidacloprid-ul, un neonicotinoid de generatia a II-a.Actioneaza asupra receptorilor acetilcolinici din membrana post-sinaptica.

Este extrem de eficient in combaterea principalelor specii de gandaci de bucatarie.Cu precadere – Blatella germanica (gandacul mic rosu-roscat), Blata orientalis (gandacul mare rosu-roscat) si Periplata americana (gandacul negru de bucatarie).

Mod de aplicare

Dupa o monitorizare a nivelului de infestare (care se poate realiza prin capcane lipicioase), se va incepe tratarea ariei .Se aplica metodic, la distanta de 1-2 m a “boabelor” de gel.

Se insista acolo unde gandacii se ascund.In zona tevilor de scurgere de la bucatarii si bai, sub/ in spatele electrocasnicelor (aragaze, frigidere, masini de spalat), in zona tocurilor de usa, a tevilor de intrare de la calorifere,in locuri in care nu e posibil aplicarea de insecticide lichide.

Capcana plastic

 

Capcana insecte

 

Descriere: dispozitiv electric cu placă adezivă pentru monitorizarea şi capturarea insectelor zburătoare.
Material: inox sau otel vopsit alb
Dimensiuni:  475x430x150
Se echipeaza cu: Tuburi actinice/ quantum 4buc. x15 W.
Plăci adezive: 2 buc. în interior
Acoperire: 180 mp.
Instalare: suspendată de tavan sau se poate pozitiona pe diferite obiecte de mobilier.
Ţintă: insecte zburătoare
Utilizare: pentru companiile din sectorul alimentar

Lampa UV insecte cu placa adeziva

Lampa

Descriere: dispozitiv electric cu placă adezivă pentru monitorizarea şi capturarea insectelor zburătoare.
Material: inox sau otel vopsit alb
Dimensiuni:  475x430x150
Se echipeaza cu: Tuburi actinice/ quantum 4buc. x15 W.
Plăci adezive: 2 buc. în interior
Acoperire: 180 mp.
Instalare: suspendată de tavan sau se poate pozitiona pe diferite obiecte de mobilier.
Ţintă: insecte zburătoare
Utilizare: pentru companiile din sectorul alimentar
Caracteristici: foloseşte efectul sinergic al plăcii adezive impregnate cu feromoni,combinat cu atracţia datorată tuburilor actinice ce emit o lumină specială UV pe o anumită lungime de unda