Deratizare Sibiu

Deratizare Sibiu

Asiguram integrarea firmei dumneavoastra in programul de supraveghere si combatere a insectelor si rozatoarelor, program impus de Legea nr. 344/31.05.2002 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica: art. 11 – este contraventie si se sanctioneaza cu amenda, neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii.

Actiunea de deratizare  reprezinta o serie de masuri aplicate in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare: soareci, sobolani, harciogi, popandai care sunt direct raspunzatori in transmiterea unor agenti patogeni atat la om cat si la animale. Astfel acestia pot determina aparitia unor boli ca: ciuma, trichineloza, malaria, turbarea, toxiinfectiile alimentare, leptospiroza, febra aftoasa, bruceloza, gastroenteritele, salmonela, etc.
Aceste boli pot fi transmise prin contact cu suprafetele infestate, populate de catre rozatoare sau printr-o gazda intermediara infestata in urma ingerarii sau contactului cu aceste rozatoare cum ar fi: pisicile, cainii, oile, porcii si pasarile etc.
Reprezentand o treime din fauna globului pamantesc, rozatoarele sunt mamiferele cele mai numeroase si raspandite datorita maturitatii sexuale timpurii (intre doua si trei luni), perioade de gestatii scurte (intre 16 si 20 zile); cu un numar mare de pui la fatare (intre 6 si 12), existand posibilitatea de reproducere a primelor generatii chiar in primul an de viata. Longevitatea este de 4-5 ani, harciogul atingand chiar 10 ani.
Lucrarile de deratizare  se pot efectua preventiv sau curativ in scopul eliminarii definitive a razatoarelor, pe o perioada cat mai indelungata de timp, atat pe suprafata tratata, cat si in imprejurimile acesteia, pe o arie cat mai extinsa.
Cu cat suprafata supusa spre deratizare este mai mare, eficienta lucrarilor de deratizare vor atinge o durata mai mare de timp.
Procedeu: materialele pentru deratizare sunt autorizate si avizate de Ministerul Sanatatii Familiei, avand si avizul Departamentului Sanitar Veterinar si nu reprezinta un pericol pentru mediul inconjurator sau pentru oameni si animale manipulate corespunzator.

Momeala toxica folosita pentru deratizare se va amplasa in statii speciale de intoxicare din plastic prevazute cu chei, avand un nivel maxim de siguranta pentru a evita eventualele accidente, fiind imposibila sustragerea materialului toxic de catre animalele domestice si conferind protectie impotriva intemperiilor, momeala pastrandu-se pe perioade indelungate.
In alimentatia publica (brutarii, patiserii, alimentari, ABC-uri, baruri, pensiuni, restaurante, hoteluri, etc.) pentru deratizare la interior se vor folosi capcane non-toxice pentru inlaturarea cat mai rapida a eventualelor rozatoare prezente in aceste spatii.
Pentru alungerea sobolanilor, soarecilor, porumbeilor, vrabiilor; comercializam aparate de alungare cu ultrasunete extrem de eficiente la exterior, avand o eficacitate crescuta pe o arie extinsa de actiune.


De asemenea aparatele de deratizare cu ultrasunete si substantele utilizate pentru alungerea pisicilor si cainilor fara stapani, din anumite spatii, pot fii utilizate fara a fi toxice pentru aceste animale.

Speciile de rozatoare ce se combat prin deratizare in tara noastra

Dupa locul unde traiesc, speciile de rozatoare se impart in 2 grupe:

1. Grupa rozatoarelor sinantrope.
Aceste rozatoare traiesc langa locuinte, adaposturi de animale, depozite (de alimente, furaje sau de materiale de constructii, etc.) sau in preajma acestora si pentru care este cel mai des nevoie de deratizare.

Din aceasta grupa fac parte speciile:

 • -Rattus norvegicus – sobolanul cenusiu
 • -Rattus rattus – sobolanul negru
 • -Mus musculus – soarecele de casa
 • -Mus musculus spigilegus – soarece de gradina (misuna), considerat de specie intermediara intre rozatoarele sinantrope si asinantrope.

2. Grupa rozatoarelor asinantrope.
Cuprinde rozatoare de camp, de padure, de apa si anume speciile:

 • -Microtus arvalis – soarecele de camp
 • -Microtus agrestis – soarecele de pamant
 • -Apodemus sylvaticus – soarecele de padure
 • -Apodemus agrarius – sobolan de camp
 • -Micromys minutes – soarece pitic
 • -Citellus citellus – popandaul
 • -Cricetus cricetus – harciogul
 • -Arvicola terrestris – sobolan de apa
 • -Ondathra zibethica – bizamul
 • Sobolanul  cenusiu (Rattus norvegicus)

sau sobolanul calator, guzgan, clotan, ghiorlan, soarece moraresc, etc. este una din cele mai raspandite specii pe glob si cea mai frecventa tinta in deratizare. Poate fi intalnita de la ses pana la altitudinea de 1500 m. in conditiile tarii noastre este singurul sobolan de casa. Culoarea sa este cenusie-castanie, cu eventuale pete rosiatice sau brune (maronii).

MATERIALE FOLOSITE PENTRU DERATIZARE

Capcana tabla zincata

Descriere: Capcană cu sistem autoblocant, capturi multiple, ecologica
Material: tabla zincată si capac transparent.
Dimensiuni: 262 x 160 x 45 mm.
Tintă: rozatoare mici
Utilizare: pentru deratizarea si monitorizarea rozatoarelor in spatiile publice, industriale si casnice, atunci cand nu se recomanda utilizarea rodenticidelor
Caracteristici: Capcana ecologica are partea superioară inspecţionabilă, permite capturarea multiplă datorită dublului mecanism care face posibilă intrarea şoarecilor dar nu şi ieşirea lor; se recomanda utilizarea cu placa adeziva cu atractanti

Statie intoxicare

Descriere: Staţie de intoxicare pentru otravă
Material: plastic (HDPE).
Dimensiuni: 300 mm x170 mm x 100 mm.
Poziţionare: cu sistemul de fixare de perete, cu silicon, sistem diblu şi holzşurub.
Utilizare: deratizarea şi monitorizarea ariilor externe şi interne, cu distribuirea în siguranţă a momelii: de tip pastă, parafinate cu gaură, de tip pulbere sau lichidă.
Ţintă: Şobolani, şoareci
Caracteristici: robustă, culoare neagră, sistem exclusiv de  siguranţă, cheie universală de plastic, perete despărţitor,cutie din plastic care se poate  scoate, 3 suporturi de otravă orizontale din metal şi două verticale din plastic; uşor de poziţionat.
Se poate utiliza cu plăcile adezive pentru monitorizare şi capturare.

Racumin Pasta

Descriere: Rodenticid  sub forma de pasta de culoare albastra, ambalat in pliculete de 10 g ce sunt confectionate dintr–o hartie speciala, biodegradabila.
Este un raticid pentru combaterea rozatoarelor sinantrope.
Racumin Paste contine:
0,0375% Coumatetralyl, o substanta activa din grupa anticoagulantelor care actioneaza prin blocarea mecanismelor de coagulare a sangelui din corpul animalului, provocandu–i acestuia o hemoragie generalizata, astfel incat animalul moare in intervalul de 3–8 zile de la ingerarea dozei letale

Colbrom Pasta

Caracteristici: COLBROM  este o momeala de tip pasta, ambalate in pachetele de 12-15 gr. Este foarte eficienta impotriva catorva specii de rozatoare: soarecele de casa ( Mus musculus ), sobolanul cafeniu ( Rattus norvegicus ), sobolanul de apa (Arvicola terrestris ), sobolanul de acoperis ( Rattus rattus ), etc. De asemenea controleaza toate trecatorile cunoscute ale sobolanilor si soarecilor rezistenti la anticoagulanti.

Ca la toti anticoagulantii, moartea este cauzata de o hemoragie interna. Prin urmare, celelalte rozatoare din populatie, nu pot asocia moartea cu momeala digerata. Asadar, la rozatoare nu apare fenomenul de recunoastere a momelii.

COLBROM  contine Denatonium benzoate, care adauga siguranta produsului, fara a diminua din eficienta acestuia. Cunoscuta ca fiind cea mai amara substanta din lume, este imposibil a fi consumata de catre om, ceea ce previne ingestia accidentala.Doza minima (10 ppm – 0,001%) pastreaza momela la cote gustative perfecte pentru rozatoare.

Capcana adeziva

Caracteristici: Carton adeziv cu aromă de banane pentru monitorizarea şi combaterea rozătoarelor, fără a fi necesară utilizarea otrăvii. Adezivul special al capcanei este eficient chiar şi la temperaturi joase şi la alte conditii dificile de mediu.