Dezinfecţie Covid

Dezinfectie Covid

Ce este dezinfectia ?

Dezinfectia reprezinta in perioada actuala cea mai importanta actiune pe care firma noastra o desfasoara pe raza judetului Sibiu privind combaterea raspandirii virusului Sars Cov2.

Dezinfectia este procesul prin care sunt distruse cele mai multe sau toate microorganismele patogene (in proportie de 99, 99%). Procesul de Dezinfectie se aplica in cazurile in care curatenia nu elimina riscurile de raspandire a infectiei, iar sterilizarea nu este necesara.
In orice activitate de dezinfectie trebuie sa se aplice masurile de protectie a muncii pentru a preveni accidentele si intoxicatiile.

Procesul de dezinfectie are un rol foarte important, intrucat germenii patogeni constituie un permanent focar de boli infectioase si parazitare atat la om cat si la animale, fiind necesare masuri de prevenire si combatere prin masuri de dezinfectie cat mai eficiente.
Germenii patogeni sunt eradicati prin procesul de DEZINFECTIE, o metoda de decontaminare efectuata in scopul prevenirii si combaterii infectiilor si a bolilor transmisibile.
Procedeu: Operatiunea de dezinfectie se executa prin pulverizarea substantelor cu rol in combaterea germenilor patogeni, la nivelul suprafetelor infestate.

Dezinfectia prin nebulizare

Dezinfectie prin nebulizare – cea mai eficienta metoda pentru combaterea COVID-19, a virusilor, infectiilor si bolilor.

Nebulizarea este un proces de decontaminare a aerului dintr-un spatiu inchis cu ajutorul unor substante biocide care actioneaza sub forma unor particule fine la nivelul aerului din incapere. Procesul de decontaminare se realizeaza prin intermediul unor echipamente speciale – aparate de nebulizare.

Caracteristici generale ale aparatului de nebulizare In general, aparatele de nebulizare sunt utilizate ca echipamente pentru dezinfectia terminala a aerului in spitale, clinici, cabinete, scoli, vehicule de transport in comun etc, in vederea eliminarii microorganismelor, bacteriilor persistente, virusurilor ori a fungilor ce se raspandesc in aer.

Conform legislatiei aplicabile pe teritoriul Romaniei in materie de curatare, dezinfectie si sterilizare, aparatele de nebulizare pot fi utilizate ca echipamente speciale utilizate in aplicarea protocolului de sterilizare a microflorei (prin vaporizare/aerosolizare) din cabinete, sali de operatie, sali de nastere ori saloane , etc
Se folosesc urmatorii dezinfectanti : Oxidice Air B sau dezinfectant biodegradabil ( nu necesita stergere ) Chemgene HLD4H

Dezinfectia este de doua feluri:

 • – dezinfectia profilactica (preventiva), avand drept ca scop distrugerea eventualilor germeni patogeni sau conditionat patogeni, care in mod normal constituie focarul local si se dezvolta, influentand negativ starea de sanatate a oamenilor si animalelor.
 • – dezinfectia terapeutica (de combatere), avand drept ca scop combaterea unor boli infectioase sau parazitare, din momentul inregistrarii primelor cazuri de boala si pana la lichidarea intregului focar.

MATERIALE FOLOSITE

Terralin Protect

Terralin Protect
Terralin Protect

Descriere: Terralin® Protect este un dezinfectant lichid si o solutie de curatare concentrata avand la baza o combinatie de alcooli aromatici, compusi cuaternari de amoniu, derivati amfoterici de glicina si tenside neionice.
Avantaje:

  • Ofera protectie de inalta calitate.
  • Excelente performante de curatare.
  • Parfum discret, placut si proaspat.
  • Fara aldehide

Domeniul de utilizare:

  • Dezinfectia si curatarea dispozitivelor medicale [CE 0297] si a tuturor suprafetelor din mediul spitalicesc unde siguranta igienica este imperativa
  • In toate spatiile de spital
  • In special in sectiile cu cerinte speciale in ceea ce priveste odorizarea (ex. sectii de nou nascuti, terapie intensiva)
  • Pentru materialele sensibile (ex. sticla acrilica)
  • In spatii de productie critice/sensibile (ex. industria farmaceutica, industria cosmetica)

Instructiuni pentru utilizare:
Parfum discret placut si proaspat, ofera protectie de inalta calitate,  excelente performante de curatare.
Se utilizeaza in concentratie intre 0,25 si 2%. Testat dermatologic, bine tolerat de piele.
Timp de actiune: intre 15 min si 4 h, in functie de concentratie, si de gradul de contaminare.
Actiune microbiologica:
Terralin® Protect este eficace impotriva: bacteriilor (incl. Tb si MRSA), fungilor, virusurilor (de ex. hepatita B, HCV, HIV, rota virusuri si adeno virusuri)

Septol

Septol
Septol

Produs de dezinfectie pe baza de amoniu quaternar, cu spectru larg. Impiedica de asemenea dezvoltarea algelor, mucegaiurilor si ciupercilor. Produsul se foloseste in mod curent in scoli, spitale, hoteluri, industria alimentara, crescatori de pasari, animale, apicultura, etc. Propietati de dezinfectie rapida fara efecte secundare.

Germostop L

Germostop
Germostop

Categoria de utilizatori: Industriali şi profesionali şi populație.

Domeniul de utilizare: Dezinfectante și algicide care nu sunt destinate aplicării directe la oameni sau animale.
Aria de aplicare: Dezinfecția suprafețelor din domeniul casnic, colectivități şi industrial